Ahogy eddig éltél, az a jelened, ahogy most élsz, az a jövőd...

A 100 szótagú mantra

2014/11/28. - írta: letszemlelet

A 100 szótagú mantra alkotja a Bardo 100 Istenségének lényegiségét.
Ez egy Vadzsraszatva gyakorlat és egyben egy tantrikus megvalósítás is,amikor a gyakorló megtisztul a negatív cselekedetektől és a negatív karmáktól.Azoktól is,amit előző életei során halmozott fel.

Ez egy alapvető gyakorlata a Mahasandhi jógának,és a „Nagy tökéletes tanítás” néven ismert Dzogchen-nek. A 100 szótagú mantra gyökér mantrája;Om Vajrasattva Hum,melyet a gyakorlónak,minden nap legalább hétszer el kell ismételnie a siker érdekében,még ha a mantra
100 szótagját nem is ismétli.

A 100 szótagú mantrának számos értelmezési szintje van,ezek más-más jelentéssel rendelkeznek.Egyik értelmezést sem tekinthetjük végső megfejtésnek,így nehéz azt mondani,hogy ez vagy az a mantra megoldása.Ennek a mantrának mindegyik szótagja reprezentálja a a testünkben székelő Száz Békés és Haragvó Istenség egyikét,akikkel találkozhatunk halálunk után a a Bardó állapotában.
Akik a a100 szótagú mantra tantrikus gyakorlatát gyakorolják;folyamatosan fejlődik,tisztul,áldásokban részesül,mélyül az együttérzése mások iránt,mélyebben érzi a karmikus folyamatokat,mélyül a hite és bizalma guruja iránt.

komment
süti beállítások módosítása